Om

 

 

Hverdagspoetiske ørehængere

Singer/songwriter Lone Wernblads fængende sange handler om alt fra at afsky vinter til at kunne se det dejlige i at blive vækket tidligt om morgenen af sine børn.

 

”Vintereksil” var i februar og marts det mest spillede nummer på P5. Og det forstår man godt. For selv om sangen handler om Lone Wernblads temmelig anstrengte forhold til frostvejr og mørke, er der både smittende rytmer og varme glimt i øjet i den calypso-inspirerede ørehænger.

 

Sådan er det i det hele taget med alle sangene, der flyder fra kunstneren, komponisten og sangskriveren, som har sit hjem og værksted i idylliske omgivelser nær Kalundborg.

De er nemme at nynne med på og får samtidig lytteren til at reflektere over både små og store ting i tilværelsen – som for eksempel glæden ved at blive vækket tidligt om morgenen af sine børn.

 

Lone Wernblads sange viser i høj grad den livsglade kraftkilde, hun er, og som lyser klart igennem i alle hendes aktiviteter. Men hun er heller ikke bange for at fokusere der, hvor det også ofte gør ondt i livet. Og der er en klar respons fra hendes publikum, der fortæller, at de både føler sig løftet og styrket.

 

Inspiration udefra

Ideerne til teksterne kommer især, når Lone Wernblad er på farten eller tager sig tid til at observere livet i storbyerne. Her kan hun bruge timer på at betragte mennesker og situationer. Det hele ender i den notesbog, hun altid har på sig, og kan munde ud i sange som ”En skål for den evige rus”, der handler om frustrationen over at se et menneske drikke sit liv væk. Og Lone Wernblad behøver ikke mange ord for at skabe detaljerede billeder i lytterens hoved:

 

”Endnu en gang styrtet ned fra glasset/Din elskede stod der og så at du lå/Med afmagt klæbet på pandelappen/Mens knuste drømme så på”.

 

At vende livet og sproget lidt på hovedet giver tingene nye meninger. Det vækker dig og inspirerer.

Musikken bærer præg både fra latin og de nordiske traditioner. Lone Wernblads fokus er, at det swinger, har fylde og at gøre musikken til et rum; en oplevelse, du føler dig beriget og løftet i.

 

I november 2014 mødte den danske sangskriver en gruppe musikere fra Växjö Sträkkvartet ved en session i Stockholm. Det blev til ”fuldstændig og gensidig kærlighed fra første tone”.

I juni 2015 spillede Lone Wernblad og Wäxjö Sträkkvartet så deres første fælles koncert i Växjö.

Det bragte Lone Wernblads musik op på et helt nyt plan – en slags lydens 3D.